Mobile logo
22 mai 2017
Deşi ne aflăm în luna mai, trebuie să ştiţi că încă se mai pot planta gulii, legume foarte populare în ţările din nordul Europei. Începutul acestei luni este momentul potrivit pentru culturile târzii, în timp ce în luna aprilie se seamănă cele timpurii.

Guliile se recoltează, de obicei, la 70/80 de zile de la plantare, aşa că recoltele timpurii se fac în luna iunie, iar cele târzii, începând cu luna octombrie, până la primele semne ale îngheţului. În plus, recoltarea trebuie să se facă la timp şi pentru ca guliile să fie fragede şi nu lemnoase, tari sau înecăcioase. Oferta de navete de plastic Harplast cuprinde câteva modele de lăzi cu dimensiuni foarte potrivite, fie de 600 mm înălţime x 400 mm lăţime x 150 mm înălţime (în cazul modelelor de lăzi de plastic 150 şi 150 R) sau de 600 mm înălţime x 400 mm lăţime x 170 mm înălţime (pentru modelul de ladă de plastic 170), toate aceste trei tipuri fiind recomandate de producătorul Harplast pentru recoltele de gulii.

De asemenea, navetele de plastic Harplast pot fi utilizate atât pentru activităţile de cules care se desfăşoară atât în aer liber, cât şi în sere, guliile fiind plantate de numeroşi grădinari în spaţii protejate cu stabilizator de temperatură, întrucât sunt plante care au nevoie de temperaturi medii şi nu suportă extremele. Ca şi ruda lor, varza, ambele membre ale familiei Brassicaceae, şi gulia este foarte pretenţioasă în ceea ce priveşte cantitatea de apă necesară şi lumina, fiind necesar ca această legumă  să fie plantată într-un spaţiu luminos pentru o dezvoltare cât mai armonioasă.  

Guliile se plantează, în principal, pentru rădăcina lor şi mai puţin pentru frunze, iar în acest caz depozitarea şi transportul lor nu necesită condiţii speciale, navetele de plastic Harplast oferind condiţii foarte bune pentru aceste două operaţiuni. Totodată, costul lăzilor de plastic este unul foarte avantajos, produsele având un raport optim calitate-preţ. 

Iar odată ajunse în magazin, guliile pot fi păstrate şi prezentate cumpărătorilor fără probleme în navetele de plastic Harplast. Realizate din PEID un material prietenos cu mediu şi disponibil fie în variantă virgină, fie reciclată (în nuanţe de negru sau diferite alte culori), lăzile de plastic nu prezintă niciun risc pentru consumatori. Astfel, aceştia se vor putea bucura în linişte de beneficiile guliilor, care reprezintă surse bogate de vitamine (B6, C) şi minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, manan sau cupru. Cu un conţinut de apă de peste 90%, guliile au pe lângă proprietăţile alimentare şi numeroase calităţi terapeutice, precum fortificarea sistemului imunitar, stabilizarea nivelului glucozei în sânge sau întărirea sistemului osos.

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru

* câmp obligatoriu
< Înapoi

Your vision, Our quality
One partnership
Adresa
Miercurea Ciuc
Strada Harghita nr.69
jud. Harghita
530154
Contact

Tel.: 0040 266371468
0040 266371536
0040 266371713
Fax: 0040 266371242
Email: harplast@harplast.ro


  © 2016 Design Studio Owldothis/ Code by dweb logo/ Photos by Turcza Hunor
 
cookieAcest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, le accepți!