Mobile logo
20 iunie 2017
Este vorba despre lada de plastic 110, pe care producătorul o recomandă pentru manevrarea căpşunilor şi modelul 120 PP pe care îl consideră cea mai potrivită alegere pentru cireşe.
Lada de plastic 110 se distinge prin dimensiuni de 600 mm lungime x 400 mm lăţime x 110 mm înălţime. Având pereţii şi partea de jos perforate se potriveşte foarte bine pentru depozitarea şi transportul nu doar al căpşunilor, ci şi al altor fructe de pădure. În România, această plantă se poate cultiva din zonele de câmpie până în regiunile montane inferioare (cultura de la cea mai mare altitudine a fost înregistrată în pasul Tihuţa, la 1.080 m altitudine), iar judeţele cu cele mai întinse culturi sunt Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Dâmboviţa sau Vâlcea. De asemenea, plantele din acest soi se regăsesc adesea în grădini, fiind cele mai timpurii fructe de primăvară. În câmp, o metodă nouă de cultivare a căpşunilor este cea cu folie de plastic, cele mai importante avantaje ale acesteia fiind că asigură protecţie anti-buruieni şi anti-secetă, menţine curăţenia fructelor şi asigură o recoltă timpurie, deşi costurile sunt mai mari. Dintre dezavantaje, am putea menţiona faptul că, din cauza efectelor de accelerare cauzate de folie, stolonii au o durată de viaţă mai mică fiind necesar să fie înlocuiţi după 3 ani, cu un an mai devreme decât media normală, care se situează la 4 ani. În ceea ce priveşte consumul, aceste fructe conţin foarte multe vitamine şi sunt cunoscute ca un foarte bun întăritor imunitar.

Lada de plastic 120 PP din oferta Harplast are dimensiuni de 400 mm lungime x 300 mm lăţime x 120 mm înălţime. Producătorul o consideră cea mai bună alegere pentru transportul şi depozitarea cireşelor, recolte ce apar imediat după cele de căpşuni. Denumirea în limba latină a cireşului este Prunus avium, cel de-al doilea cuvânt (avium) provenind, la rândul său, de la cuvântul avis care înseamnă pasăre. Cireşul nu are întâmplător această denumire, ci ea se datorează faptului că fructele cu un gust deosebit care cresc în arbori care ating înălţimea de maxim 8 metri deosebit de darnici sunt apreciate pentru gustul lor foarte mult şi de păsări. Livezile de cireşi aduc armonie fiind recomandate ca oaze de relaxare și destresare. Există numeroase zone în care livezile de cireşi se cultivă în familie, iar România a ocupat, întodeauna, un loc important în topul producătorilor internaţionali de cireşe.

Agricultorii români au un potenţial bun de extindere pe piaţa fructelor, întrucât pe acest segment de activitate, aproximativ 80% din necesarul de fructe proaspete în România este acoperit din importuri, iar Harplast vine în sprijinul tuturor producătorilor români, oferindu-le numeroase modele de lădiţe de plastic potrivite pentru aceste culturi.



Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru

* câmp obligatoriu
< Înapoi

Your vision, Our quality
One partnership
Adresa
Miercurea Ciuc
Strada Harghita nr.69
jud. Harghita
530154
Contact

Tel.: 0040 266371468
0040 266371536
0040 266371713
Fax: 0040 266371242
Email: harplast@harplast.ro


  © 2016 Design Studio Owldothis/ Code by dweb logo/ Photos by Turcza Hunor
 
cookieAcest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, le accepți!